سالگرد ارتحال ملكوتی حضرت امام خمینی(ره) تسلیت عرض می نماییم.
حضرت امام تنها به عنوان یك سیاستمدار برای ملت ایران و همه مسلمانان مطرح نبود، بلكه ایشان یك عالم بزرگ دینی ، رهبری مردمی و ساده زیست و مظهر مبارزه با ظلم و بی عدالتی به شمار می رفت. از همین روست كه با وجود گذشت 28 سال از ارتحال امام خمینی (ره) ، یاد وی همچنان در دلها زنده و رهنمودهایش راهگشاست.
شاید مردم ایران در طول حیات سیاسی خود ، روزی غمبارتر و تلخ تر از 14 خرداد 1368 ه.ش ( 4 ژوئن 1989 ) را تجربه نكرده باشد. روزی كه امام خمینی (ره) رهبر بزرگ و دوراندیش خود و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را از دست داد. شخصیتی برجسته كه تأثیری عمیق و سرنوشت ساز بر تاریخ كشور كهن ایران گذاشت و همزمان ارادۀ مردم و آیین آنها یعنی اسلام را در چهارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران ، متجلی كرد. ولی حضرت امام تنها به عنوان یك سیاستمدار برای ملت ایران و همه مسلمانان مطرح نبود، بلكه ایشان یك عالم بزرگ دینی ، رهبری مردمی و ساده زیست و مظهر مبارزه با ظلم و بی عدالتی به شمار می رفت. از همین روست كه با وجود گذشت 28 سال از ارتحال امام خمینی (ره) ، یاد وی همچنان در دلها زنده و رهنمودهایش راهگشاست.
امروزه در جهانی كه سرشار از ظلم و بی عدالتی است، آموزه های امام خمینی مبنی بر لزوم ایستادگی در برابر تبعیض و تجاوز ، همچنان راهگشاست. ایشان معتقدند : « از اولی كه بشر در دنیا آمده است باب تنازع بین صالح و غیرصالح پیدا شده است. » رهبر فقید انقلاب اسلامی ، اسلام را بهترین محرك برای مبارزه با ستمگران می دانند ، چرا كه در آموزه های این دین مبین ، مخالفت با ظلم و تعدی به روشنی به چشم می خورد. ایشان با صراحت می فرمایند : « دستورات مذهبی ما كه مترقی ترین دستورات است راه ما را معین فرموده است. ما با آن دستورات و تحت رهبری بزرگ مرد دنیا، محمد - صلی الله علیه و آله، با تمام قدرتهایی كه بخواهند تجاوز كنند به مملكت ما، مبارزه خواهیم كرد. » بنا بر این ، مبارزه امام خمینی (ره) با رژیم استبدادی پهلوی در ایران و آمریكا و رژیم اشغالگر صهیونیستی ، ناشی از پایبندی ایشان به ارزشهای اسلامی بود كه رفتن زیر بار ستم را ناصحیح و ناپسند می شمرَد و خواستار مبارزه با ظالم و ستمگر است.
از ویژگیهای بارز امام خمینی ، شجاعت و قاطعیت در مبارزه با استبداد داخلی و استكبار جهانی بود. این خصوصیت ایشان برخاسته از روح توكل و اعتماد به خداوند بود كه در همه كارهای آن بزرگوار مشهود بود. بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران عمیقاً به این آیۀ قرآن اطمینان داشت كه می فرماید : « ای كسانی كه ایمان آوردهاید، اگر (آیین) خدا را یاری كنید، شما را یاری می كند و گامهایتان را استوار میدارد.» (سوره محمد، آیه 7) به همین دلیل بود كه در جریان مبارزه با رژیم پهلوی هیچگاه ناامید نشدند و در رویارویی با ترفندها و ستیزه جویی های آمریكا ، ترس و واهمه نداشتند، چرا كه قدرت اصلی را پروردگار می دانستند و او را حامی خود و مردم می دانستند. به پشتوانه این قدرت بزرگ بود كه ملتهای جهان را به مقاومت در برابر سلطه طلبی آمریكا و مستبدین داخلی می خواندند و به آنها وعدۀ پیروزی می دادند.
نقطه اتكای امام خمینی (ره) پس از خداوند، مردم بودند. ایشان معتقد بود مردم وقتی آگاه و متحد شوند، هیچ نیرویی نمی تواند در برابر آنها ایستادگی كند. آن حضرت درمورد نقش مردم در انقلاب اسلامی می فرمایند : « بیتردید رمز بقاء انقلاب اسلامی همان رمز پیروزی است و رمز پیروزی را ملت میداند و نسلهای آینده در تاریخ خواهند خواند، كه دو ركن اصلی آن انگیزۀ الهی و مقصد عالی حكومت اسلامی و اجتماع ملت در سراسر كشور با وحدت كلمه برای همان انگیزه و مقصد (بود). » امام خمینی به تبعیت از جد بزرگوارشان پیامبر اكرم، مصداق آخرین آیه سوره فتح بودند كه می فرماید: « محمّد (ص) فرستاده خداست؛ و كسانی كه با او هستند در برابر كفّار سرسخت و شدید، و در میان خود مهربانند؛... » ایشان بارها به مسئولین رسیدگی به مردم را تاكید و همچون پدری دلسوز ، از آنان حمایت می نمودند. مردم نیز علاقۀ عمیقی به حضرت امام داشتند و همواره رهنمودهای ایشان را با جان و دل می پذیرفتند و اجرا می كردند. این پیوند امام و و ملت در جریان مبارزه برای سرنگونی شاه و دفاع از خاك ایران در برابر حمله صدام دیكتاتور عراق به خوبی مشهود بود.
استقبال مردمی از امام خمینی
امام خمینی (ره) اگرچه با دشمنان اسلام و مردم سرسختانه مقابله می كردند ، اما در داخل امت اسلامی همواره درپی وحدت و همدلی و برادری اسلامی بودند. ایشان هم ملتها و هم دولتها را به اتحاد فرامی خواندند و تاكید می كردند : « اگر دولت های اسلامی ، این دولت هایی كه همه چیز دارند ، دولت هایی كه ذخایر زیاد دارند ، اگر با هم متحد شوند ، در سایه اتحاد ، احتیاج به هیچ چیز و هیچ كشوری و هیچ قدرتی ندارند ... » با این حال رهبر فقید انقلاب اسلامی به این موضوع توجه داشتند كه علاوه بر دشمنان اسلام ، برخی دولتها و گروه ها نیز در جهان اسلام مخالف وحدت و انسجام مسلمانان هستند تا از این رهگذر منافع خود و دوستان غربی خود را فراهم كنند. از نگاه ایشان مهمترین دولتی كه بر اساس آموزه های انحرافی وهابیت به وحدت مسلمانان ضربه می زند، دولت سعودی است . امام خمینی به عنوان نمونه می فرمایند : « در عین حالى كه یك چنین صدایى بلند شد براى وحدت، یك وقت مى بینیم از حجاز یك نفر صدا بلند مى كند كه اصل جشن گرفتن براى پیغمبر شرك است! من نمى دانم بر چه اساسى است؟ این چرا شرك است؟ البته آن شخص وهابى است. وهابى را اهل سنّت هم قبولشان ندارند، نه اینكه ما قبول نداریم، همه برادرهاى (سنی) ما آنها را قبول ندارند. .. »
امام خمینی تفكر وهابیت را منحرف و متحجر و باعث عقب ماندگی مسلمانان می دانستند ، چنانكه اكنون نیز می بینیم پیروان این فرقۀ خشن و بی اساس ، مردم را در عراق ، سوریه ، افغانستان ، لیبی و یمن به خاك و خون می كشند و در واقع به دشمنان اسلام خدمت می كنند. ایشان در بارۀ آل سعود و وهابیت با درایت و تیزبینی می فرمایند : « مگر مسلمانان نمى بینند كه امروز مراكز وهابیت در جهان به كانونهاى فتنه و جاسوسى مبدل شده اند، كه از یك طرف اسلام اشرافیت، اسلام ابوسفیان، اسلام ملّاهاى كثیف دربارى، اسلام مقدس نماهاى بی شعور حوزه هاى علمى و دانشگاهى، اسلام ذلت و نكبت، اسلام پول و زور، اسلام فریب و سازش و اسارت، اسلام حاكمیت سرمایه و سرمایه داران بر مظلومین و پابرهنه ها، و در یك كلمه اسلام امریكایى را ترویج مى كنند؛ و از طرف دیگر، سر بر آستان سرور خویش، امریكاى جهانخوار مى گذارند.» بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در بارۀ خیانت سعودیها به جهان اسلام به گونه ای سخن می گویند كه گویا در زمان حاضر حضور دارند و آنها را به چشم می بینند. چنانكه در بخشی از پیام خود به مناسبت سالگرد كشتار زائران در مكه می نویسند : «مسلمانان نمى دانند این درد را به كجا ببرند كه آل سعود و «خادم الحرمین» به اسرائیل اطمینان مى دهد كه ما اسلحه خودمان را علیه شما به كار نمى بریم! و براى اثبات حرف خود، با ایران قطع رابطه مى كنند. »
حضرت امام خمینی (ره) با وجود همه سختی ها و موانع ، حكومتی را در ایران پایه گذاشت كه در مقابل وهابیت منحرف و متحجر سعودی ، نماد اسلامی مترقی ، پویا و مردم سالار است. جمهوری اسلامی ایران پس از گذشت 38 سال ، همچنان در سطح جهان به عنوان نظامی قدرتمند ، بر پایه اصول اسلام و رأی مردم شناخته می شود. آخرین انتخابات ایران در نوزدهم ماه مه گذشته، در كمال آزادی و در رقابتی پرشور برگزار شد و طی آن مردم ، رئیس جمهور و اعضای شورای شهر خود را برگزیدند، انتخاباتی كه مردم عربستان و بسیاری از كشورهای سلطنتی جنوب خلیج فارس آرزوی آن را دارند. اما امام خمینی بر اساس موازین اسلام و به دلیل اعتماد فراوانی كه به مردم داشت، از همان ابتدای كار را به مردم سپرد و حتی تعیین نوع حكومت نیز با رای و نظر مردم انجام گرفت. حضرت آیت الله خامنه ای جانشین صالح امام خمینی (ره) كه سالها از نزدیك با ایشان بوده اند، درمورد دیدگاه امام درمورد مردم می فرمایند : « وقتی امام از مردم صحبت می كرد برمبنای احساسات نبود و مـثل رهبران خیلی از كشورها ادعای مـردم گـرایـی نـمـی كـرد بـلكـه در عـمـل بـرای مـردم و منزلت و شاءن آنها ارزش قائل می شد. كمتر كسی را دیده ایم كه به قـدر امـام ، نسبت به مردم از عمق دل احساس محبت و اعتماد كند چرا كه او به شجاعت و ایمان مردم باور داشت. »
عزاداری پرسوز و تشییع جنازۀ باشكوه و بی نظیر مردم برای امام خمینی (ره) نیز در واقع قدردانی آنها از رهبری بود كه همه چیز خود را وقف مردم كرده بود و از صمیم قلب به آنها علاقه و اطمینان داشت. این رابطه عمیق و عاطفی میان مردم و آن مصلح دلسوز باعث شده كه پس از 28 سال هنوز اندیشه های مترقی و انقلابی امام ، نه تنها در ایران ، بلكه در سایر كشورهای جهان نیز در میان مردم رو به گسترش باشد.