دونده سرعتی ایران درباره عملكردخود در المپیك پاریس گفت: در المپیك پاریس با اختلاف 2 صدم ثانیه نتوانستم انتظار مردم را برآورده كنم و این اتفاق را به فال نیك میگیرم و از این به بعد نیز انگیزه بیشتری برای حضور در مسابقات دارم تا برای چهارمین بار پیراهن المپیك را بپوشم.
به گزارش رادیو ورزش؛ حسن تفتیان روز شنبه در نشست خبری، در خصوص تغییرات جدید وزارت ورزش و جوانان اظهار داشت: ابتدا باید انتخاب احمد دنیامالی را به عنوان وزیر ورزش تبریك بگویم. او با توجه به تجربهای كه در مدیریت ورزشی دارد كاملا از جنس ورزش است، چون در ورزش حضور داشته و شرایط این عرصه را درك میكند. حضور او نویدبخش روزهای خوب خواهد بود. باید همچنین انتخاب هم تیمی خودم، احسان حدادی را به عنوان رئیس فدراسیون دوومیدانی تبریك بگویم كه با حضور او اتفاق بزرگی در این رشته خواهد افتاد.
وی ادامه داد: دوومیدانی ورزشی است كه در صدر همه ورزشها قرار دارد اما در ایران دچار بیمهری شده است و شناخته شده نیست. بخشی از این مسئله به فدراسیون برمیگردد، بخش دیگر نتایج و موفقیتهای قهرمانان و بخشی نیز نبود باشگاههای خصوصی است. این موارد زنجیرهای را تشكیل میدهند كه باید به پیشرفت دوومیدانی كمك كنند. تجربه حدادی به رشد دوومیدانی كشور كمك میكند و از مهر ماه حمایت و اردوهای منسجم برای قهرمانان جهت حضور در مسابقات پیش رو آغاز میشود. در دوومیدانی ایران بسیار پتانسیل داریم. در المپیك خیلی از رشتهها مثل كشتی و وزنه برداری تعداد ورزشكاران محدودی دارند اما دوومیدانی 24 رشته دارد و هر كشور میتواند 3 نماینده داشته باشد؛ این نشان دهنده ظرفیت بالای دوومیدانی است.
دونده سرعتی ایران با اشاره به روند ورزشی خود عنوان كرد: بعد از 15 سال ورزشكار بودن نشان دادم كه باثبات و انگیزه بودم و در جهان و المپیك با پشتكار حضور داشتم. همیشه به عنوان قهرمان می خواستم بهترین اتفاق رخ دهد اما ورزش قهرمانی 2 روی یك سكه است و شاید همیشه به ما روی خوش نشان ندهد. در این سال ها تفاوتی كه بین ما و رقبا و تغییر مداوم مدیریت فدراسیونها سبب شد تا مشكلاتی رخ بدهد. در المپیك پاریس با اختلاف 2 صدم ثانیه نتوانستم انتظار مردم را برآورده كنم و این اتفاق را به فال نیك میگیرم و از این به بعد نیز انگیزه بیشتری برای حضور در مسابقات دارم تا برای چهارمین بار پیراهن المپیك را بپوشم. سال دیگر مسابقات قهرمانی آسیا كره جنوبی را در پیش دارم و رقبا بسیار سرسخت هستند.
وی در پاسخ به این پرسش كه چرا همزمان با برگزای المپیك، در فضای مجازی فعالیت زیادی داشت، گفت: این موضوع میتواند شخصی باشد ولی در كل ورزشكاران زیادی در المپیك فعالیت مجازی داشتند. این موضوع برای من انرژی مثبتی شكل میداد زیرا خوشحالم مردم كشورم از ورزشكاران خود حمایت میكنند.
تفتیان درباره عدم حضور مربی خود در المپیك خاطرنشان كرد: این موضوع انتقاد من را هم به دنبال داشت و از قبل نام مربی من و فصیحی در لانگ لیست نبود. با آمدن حدادی نیز مكاتبه كردیم اما باز هم نتوانسیتم شرایط را درست كنیم اما رئیس فدراسیون تدبیری اندیشید تا كارت پرسونال كوچ را دریافت كند و فقط در كنار زمین باشد. مربی بهترین كسی است كه میتواند در مسابقات مهم كنار من باشد و امیدوارم با حضور حدادی دیگر شاهد چنین مسائلی نباشیم.
وی درباره واكنش خیابانی به تفتیان گفت: این خیلی ناراحت كننده است كه مجری اطلاعات كاملی در دوومیدانی ندارد و صحبتهایی مثلا كارشناسانه انجام میدهد. من بعد از المپیك ویدیویی را منتشر كردم و ناراحتی خودم را ابراز كردم و امیدوارم دیگر این اتفاق رخ ندهد.
ملی پوش دوومیدانی در خصوص لباس كاروان در المپیك اظهار داشت: تنها ایراد كار این بود كه باید از چند ماه قبل از لباس رونمایی میكردیم. تا نظرات مردم به لباس القا میشد و لباسی در شان تیم ملی طراحی میكردند. همیشه دوست دارم در مسابقات با لباس شكیل حضور پیدا كنم اما این اتفاق نیفتاده و باید به اجبار از پوشیدن این لباسها تبعیت میكردیم. لباس المپیك سلیقه ملیپوشان نبود و كیفیت مناسبی هم نداشت. 5 روز قبل از افتتاحیه مسابقات لباس تیم ملی را پوشیدم و عكس گرفتم اما گفتند رونمایی نشده و عكس را باید پاك كنم.
وی افزود: ورزش قهرمانی تنها یك بعد نیست و كشورها با چند مربی و ماساژو و متخصص تغذیه قهرمانان خود را اعزام میكنند اما ما هنوز اندر خم یك كوچهایم. ما در مسابقات پیش رو نباید دغدغه این مسائل را داشته باشیم. مهمترین جایی كه ورزشكاران دیده میشوند، مسابقه است و باید به بهترین شكل دیده شوند.
تفتیان درباره وضعیت رشته دوومیدانی در كشور عنوان كرد: در المپیك پاریس از جو و حضور تماشاگران در ورزشگاه شگفتزده شدم اما وقتی برگشتم به لیگ ایران، آن جذابیت را در افتاب انقلاب ندیدم. مشكل از دوومیدانی نیست و شاید بتوان گفت كه ایراد از ماست كه نتوانستیم مردم را جذب كنیم. حمایت قهرمانان، جذب مربیان خارجی و برگزاری اردوها در ایران انجام نمیشود. رفع این مشكلات فراتر از فدراسیون است و عاجزانه از كمیته و وزارت تقاضا دارم تا نگاه ویژهای به دوومیدانی داشته باشند. ما در بخش زیرساختها و حمایت قهرمان ضعیف هستیم.
در ادامه سعید صباحی مدیر عامل باشگاه دوومیدانی كاراماشین آرنا، درخصوص روند این باشگاه اظهار داشت: از 1402 حمایت خود را از دوومیدانی اغاز كردیم و یكسال هم حامی جعفر مرادی، ركورددار نیمه ماراتن بودیم. از مهدی پیرجهان و حمید اسلامی، دونده روشندل كشورمان نیز حمایت كردیم كه اسلامی در امارات به برنز رسید و اگر مصدوم نمیشد در پارالمپیك حضور مییافت. در 1403 چهار تیم قوی در ردههای جوانان و بزرگسالان در بخش مردان و زنان تشكیل دادیم و با ركوردشكنی قهرمان جام باشگاههای كشور شدیم.
وی با اشاره به برنامههای آتی این باشگاه گفت: حمایت ما از فدراسیون با حضور احسان حدادی به عنوان رئیس فدراسیون جوان و باتجربه جهانی از الان آغاز میشود تا بتوانیم با استعدادیابی در راستای توسعه دوومیدانی گام برداریم.
در ادامه حسن شیرقوی سرپرست تیم كاراماشین نیز در مورد حمایت از ورزشكاران خاطرنشان كرد: آییننامه فدراسیون 20 سال است كه تغییر نكرده و در كشور ما دوومیدانی را نمی شناسند و حتی پخش زنده نیز نداریم. ما در واقع به تفكرات حرفهای در دوومیدانی نیاز داریم. اگر امروز در كاراماشین قهرمان دوومیدانی شده به این دلیل است كه در كنار ورزشكاران مانند خواهر و برادر از آنها حمایت كرده است. دوومیدانی نیاز به آموزش و استعدادیابی دارد و با آمدن احسان حدادی نگاهها عوض شده و دوومیدانی پیشرفت میكند. المپیك پاریس زنگ خطری برای مسئولان ورزش ما بود كه باید دوومیدانی را نجات دهید. ورزش حرفهای نیاز به تفكرات حرفهای نیز دارد و باید حمایت شود. قهرمانان ما از تاناكورا كفش تهیه میكنند و این یك ایراد است.
انتهای پیام/