سرهنگ سید جعفر موسوی، مسئول ورزش قهرمانی ناجا:

فراگیری فنون رزمی از الزامات نیروی انتظامی

1396/07/25
16:03

در هفته ای كه مزین به هفته گرامیداشت نیروی انتظامی بود، برای بازتاب فعالیت های ورزشی نیروی انتظامی خدمت سرهنگ موسوی، مسئول آموزش قهرمانی ناجا رفتیم و با وی گفتگویی انجام دادیم كه متن كامل مصاحبه به شرح ذیل است:
- لطفاً ابتدا خود را معرفی كرده و توضیح دهید كه فعالیت های شما بیشتر متركز روی چه بخش هایی است:
من سرهنگ سید جعفر موسوی، مسئول ورزش قهرمانی ناجا هستم. اداره كل تربیت بدنی ناجا فعالیت های گسترده ای دارد. سازمان نیروی انتظامی به جهت برقراری نظم و امنیت در سراسر كشور و ارتباطی كه با عموم مردم خواهد داشت، در تمام استان ها فعالیت های ورزشی را با محوریت اداره كل تربیت بدنی پیگیری می كند. یكی از مأموریت های اداره كل تربیت بدنی حضور در ورزش قهرمانی یا باشگاه داری است. نمایندگان سازمان نیروی انتظامی از بخش نیروهای پایور، كادر، سربازان وظیفه و فرزندان كاركنان در قالب تیم های ورزشی در رقابتهای لیگ كشور حضور دارند. تیم فوتبال پاس نمونه ای از تیم های ورزشی نیروی انتظامی است كه دورانی هم مدعی بود و هم اینكه از با سابقه ترین تیم های فوتبال به شمار می رفت. درست است كه در فوتبال فعالیت نمی كنیم و تیم فوتبال ما به شكل سابق در مسابقات حضور ندارد؛ اما در دیگر رشته های ورزشی با نام پاس فعالیت های چشمگیری در رقابتهای كشوری داریم.
علاوه بر بحث قهرمانی با توجه به اینكه نیروی پلیس ما باید چابك، توانا و دانش بنیان باشد، در بحث ارتقای آمادگی جسمانی، توان رزم و به خصوص در رشد مهارتهای دفاع شخصی نیروی انتظامی در چند سال گذشته به موفقیت های بسیار خوبی دست پیدا كرده ایم و برنامه های بلند مدت و كوتاه مدتی را برای ارتقای توان رزم در نظر داریم.
نیروی پلیس در برخورد با مجرم نیاز به دستگیری دارد و باید با تكیه بر توانایی های پلیس از آمار كشته ها كاسته شود؛ بنابراین نیازمند جذب نیروهای توانمند است.
- آیا در بحث گروگان گیری نیروهای پلیس ما تخصص ویژه ای دیده اند كه می توانند با این افراد درگیر شوند؟
نیروی پلیس با توجه به مأموریت های متعددی كه دارد، تخصص های متنوعی را می طلبد. یكی از تخصص ها بحث رهایی گروگان است و ما در نیروی یگان ویژه واحد مستقلی به نام رهایی گروگان داریم كه بسیار قوی هستند. قطعاً اگر متخصصین بخواهند به این سوال پاسخ بدهند، خواهند گفت كه ما در بحث رهایی گروگان در سطح بالای جهان قرار داریم.
نیروهای سازمان نیروی انتظامی از بدو ورود باید فنون رزمی و دفاع شخصی را فرا بگیرند و دارای كمربند باشند؛ این موضوع را برای سربازان هم تسری می دهیم. سردار یاوری، معاونت تربیت و آموزش ما توجه ویژه ای به ورزدگی نیروی پلیس دارد. نیروهای كادر ما اگر میل به رتبه بالاتر داشته باشند، باید فنون رزمی و دفاع شخصی را فرا گرفته و موفق به اخذ گواهینامه آن شوند.
- آیا در نیروهای خود مأمورین چاق هم دارید؟
مشكل تناسب جسمانی همیشه وجود دارد. همه جای دنیا هم ممكن است این مشكل دیده شود. موضوع تناسب اندام یكی از مقوله هایی است كه اكنون در نیروی انتظامی بسیار به آن اهمیت داده می شود.
- در نیروی انتظامی چه رشته های ورزشی به كاركنان آموزش داده می شود؟
رشته های رزمی كه در نیروی انتظامی آموزش داده می شود، شامل: كاراته، تكواندو، جودو و ووشو است؛ حتی در دانشگاه های افسری برای رشته های تكواندو، كاراته و جودو سرفصل درنظر گرفته شده است.
- آیا به همه نیروها آموزش یكسان داده می شود؟
برخی مأموریت ها نیروهای زبده تری را می طلبد. قطعاً آموزشهایی كه این افراد می بینند با دیگر نیروها متفاوت است.
- چطور شد كه نیروی انتظامی در رشته اتومبیلرانی ورود كرد و در مسابقات هفته گذشته شركت كنندگانی داشت؟
در اداره كل تربیت بدنی یك سری هیأت های ورزشی وجود دارند كه مسئولیت تخصصی آن رشته را دارند. تكواندو، كاراته، ووشو، جودو، تیراندازی، تیراندازی با كمان و دوچرخه سواری ورزشهایی است كه كاربردی نیروی انتظامی است. اكنون بسیاری از مأموریت های نیروهای ما با موتور یا خودرو انجام می شود. یكی از فعالیت های فعال ما هیأت اتومبیلرانی است و به جهت اینكه شور و انگیزه در بین كاركنان ایجاد شود، به مناسبت هفته ناجا مسابقات اتومبیلرانی را برگزار كردند و از نیروهای ناجا دعوت به عمل آمد.
- رشته های مدال آور نیروی انتظامی بیشتر چه رشته هایی بوده است؟
ما در رشته تكواندو چندین سال است كه در 3 رده نونهالان، نوجوانان و بزرگسالان فعالیت داریم و از اساتید خوبی هم بهره می بریم كه همه از نیروهای رسمی خودمان هستند. در این رشته 2 سال است كه در مسابقات لیگ برتر مقام سوم كشور را كسب می كنیم. در رشته ووشو سال گذشته نایب قهرمان كشور شدیم. در رشته تیراندازی بیشترین تعداد تیم را سال گذشته در رقابتهای لیگ داشتیم كه در رشته تفنگ نایب قهرمان و در رشته تپانچه چهارم شدیم. تعدادی از فرزندان كاركنان اكنون عضو تیم ملی تیراندازی هستند.
سواركاری یكی از آموزش های تخصصی است كه در نیروهای یگان ویژه به آن توجه می شود. ما در یگان ویژه باشگاه سواركاری داریم و چند دوره است كه در مسابقات سواركاری و چوگان شركت می كنیم و مقام های خوبی هم كسب كرده ایم.
در قایقرانی در دو رشته آبهای آرام و كاناپولو حضور داریم و چندین سال است كه مدعی این رشته هستیم. در قایقرانی آبهای آرام سال گذشته قهرمان كشور شدیم و در رشته كاناپولو عنوان نایب قهرمانی را كسب كردیم. در مسابقات قهرمانی كشور دوی ماراتن شركت كردیم و مقام نخست را بدست آوردیم. ما دونده های بسیار خوبی مثل توكل رحیمی داریم كه مدتی قبل در پله نوردی برج میلاد ركورد دارد. در رشته دوچرخه سواری پارسال در رقابتهای لیگ دسته یك مقام چهارم را كسب كردیم و در لیگ دسته یك واترپلو چهارم شدیم. در رقابتهای لیگ دسته یك فوتسال مقام پنجم را كسب كردیم كه امید داریم امسال تیم فوتسال پاس به رقابتهای لیگ برتر صعود كند.
- آیا در مسابقات بین المللی نیروهای مسلح مقامی داشته ایم؟
مسابقات نیروهای مسلح با تركیبی از سازمان های ارتش، سپاه و نیروی انتظامی برگزار می شود و نیروی انتظامی به عنوان نماینده ایران در مسابقات سیزم یا ارتش های جهان شركت نمی كند؛ اما نفراتی را داریم كه افتخار آفرینی كرده باشند. 2 سال گذشته در المپیك سیزم كه در كره برگزار شد، بنده به عنوان مربی تیم تیراندازی نیروهای مسلح تجربه حضور در رقابتهای المپیك سیزم را داشتم.
ما چندین سال است كه در مسابقات پلیس های جهان حضور فعال نداشتیم؛ اما این قول را می دهم كه در مسابقات آتی تیم پلیس ما به عنوان نماینده كشور حضور پیدا كند. آخرین مرتبه ای كه در این مسابقات حضور پیدا كردیم، رقابتهای كویت بود كه در رشته تیراندازی و در بخش بانوان صحراگرد كه از نیروهای رسمی ما است، مدال برنز را كسب كرد.
در رشته فوتبال، امسال تیم فوتبال پاس گیلان به عنوان نماینده نیروی انتظامی با تركیبی از سربازان وظیفه و نیروهای رسمی و نیز مربیگری سرهنگ رجب زاده مجوز حضور در رقابتهای لیگ دسته سه كشور را گرفته است. این تیم را حمایت خواهیم كرد تا رتبه های ترقی را طی كند تا انشالله بتوانیم در لیگ برتر تیم داری كنیم.

دسترسی سریع