روایت افتخارآفرینی قهرمانان در هانگژو؛ ایران پرچمدار غرب آسیا و جهان اسلام

كاروان ورزشی ایران با قرار گرفتن در جایگاه هفتم نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی بهترین كشور غرب آسیا و از برترین كشورهای اسلامی این دوره از بازی‌ها بود.

1402/07/16
11:35

به گزارش رادیو ورزش؛ كاروان ورزشی ایران كه مزین به نام شهید محسن حججی بود با شعار ایمان، ایران و افتخار به هانگژو اعزام و در نهایت موفق شد در جایگاه هفتم جدول رده‌بندی برترین تیم‌های قاره كهن قرار گیرد. در تركیب كاروان ایران 77 زن و 208 مرد حضور داشتند. ره‌آورد این سفر 13 مدال طلا، 21 نقره و 20 برنز بود. اعزام ورزشكاران ایرانی به هانگژو با دستورالعمل كیفی‌گرایی در حالی بود كه كاروان ورزشی ایران برای حضور در هجدهمین دوره بازی های آسیایی در شهر جاكارتا با 378 ورزشكار راهی اندونزی شد.

كاروان ورزشی شهید حججی كه با سیاست كیفی‌گرایی راهی چین شده بود 285 عضو داشت كه نسبت به دوره گذشته 93 نفر كاهش داشت؛ به عبارتی كاروان ایران نسبت به دوره گذشته از لحاظ كمی 25 درصد كوچكتر شده اما از لحاظ مدالی تنها 12 درصد نسبت به دوره پیش اُفت مدالی داشته است. در بازی‌های آسیایی 2018 جاكارتا ایران با 387 ورزشكار 62 مدال كسب كرد.

ایران همچنان برترین تیم غرب آسیا و دومین كشور اسلامی بود كه در جدول مدالی این دوره از بازی‌ها در بین 10 كشور برتر قرار گرفت. ازبكستان با 22 طلا و قرار گرفتن در جایگاه پنجم، بهترین نتیجه را در بین كشورهای اسلامی به نام خود ثبت كرد. بحرین نیز با 12 مدال طلا جایگاه نهم این دوره از بازی‌ها را از آن خود كرد.

تیم ملی والیبال، یوسف صبری و افشین سلیمی (ووشو- ساندا)، صادق آذرنگ (كوراش)، حسین رسولی (پرتاب دیسك)، رضا علیپور (سنگنوردی)، محمد هادی ساروی و امین میرزازاده (كشتی فرنگی)، سجاد گنج‌زاده (كاراته)، یونس امامی، حسن یزدانی و امیرحسین زارع (كشتی آزاد) و تیم ملی شطرنج ایران (پرهام مقصودلو- پویا ایدنی- محمدامین طباطبایی- بردیا دانشور- علیرضا پورآقا بالا) موفق به كسب نشان طلا شدند.

كسب نشان طلای شطرنج، نقره مهدی الفتی در ژیمناستیك، 2 برنز تنیس روی‌میز و برنز دوچرخه‌سواری از مهمترین اتفاقات این دوره از رقابت‌ها بود. در دوره گذشته تیم كبدی زنان و مردان ایران با كسب نشان طلا شگفتی‌ساز شده بودند.

ظهور پدیده جدید پرتاب دیسك ایران از دیگر اتفاقات مهم این دوره از بازی‌ها بود. در حالی كه پیش از مسابقات احسان حدادی از پایان ماجراجویی خود در ورزش سخن به میان آورد و این موجب نگران در خصوص جایگزین این قهرمان شد، اما در پایان اتفاقی رقم خورد كه می‌تواند ورزش كشورمان را به مدال المپیك امیدوار كند. حدادی كه چهار مدال طلای بازی های آسیایی را در كارنامه دارد در هانگژو مغلوب حسین رسولی شد و به مدال نقره بسنده كرد. رسولی با حد نصاب 62 متر و 2 سانتیمتر به مدال طلا رسید.

قدرت‌نمایی گوش‌شكسته‌ها در هانگژو از دیگر اتفاقات مهم این دوره از رقابت‌ها بود. 12 كشتی‌گیر ایران در سرزمین اژدها موفق به كسب 10 مدال شدند كه پنج مدال آن طلا بود. كشتی ایران همچنین چهار مدال نقره و یك مدال برنز كسب كرد. 38.4 درصد مدال‌های طلای ایران توسط رشته كشتی كسب شد.

ركوردشكنی برخی از دختران ایران از دیگر اتفاقات قابل تحسین این دوره از بازی‌ها بود. رومینا سالك بازیكن ارزنده اسكیت فری استایل كشورمان با ثبت ركورد 4.254 صدم ثانیه توانست ركورد انفرادی جهان را بشكند وی در نهایت به مدال برنز رسید. فرانك پرتوآذر نیز با كسب نشان برنز دوچرخه‌سواری كوهستان تاریخ‌ساز شد. دنیا آقایی دیگر دختر تاریخ‌ساز ایرانی بود كه نشان نقره مسابقات كوراش را در وزن منهای 70 كیلوگرم كسب كرد.

دختران ایرانی در آوردگاه هانگژو هفت مدال نقره و 10 مدال برنز كسب كردند. سهم دختران ایرانی از سكوی مدالی ایران در نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی 31 درصد بود. همچنین در این دوره سه دختر وزنه‌بردار ایرانی برای نخستین بار به بازی‌های آسیایی اعزام شدند كه الهه رزاقی با قرار گرفتن در جایگاه نهم دسته 76 كیلوگرم بهترین عملكرد را داشت. ریحانه كریمی اوت كرد و سیده‌الهام حسینی نیز به خاطر مصدومیت انصراف داد.

آغاز و پایان كار كاروان ایران با مدال بانوان بود. در روزهای ابتدایی مسابقات، تیم رویینگ دونفره سنگین وزن زنان با تركیب مهسا جاور و زینب نوروزی موفق به كسب مدال نقره برای كاروان ایران شد. همچنین سارا بهمنیار نیز آخرین مدال كاروان ایران را در روز پایانی به دست آورد.

در رقابت‌های تنیس روی میز بازی‌های آسیایی برادران عالمیان فراتر از قاره كهن ظاهر شده و موفق به شكست تیم‌های بزرگی مانند ژاپن شدند. كسب نشان برنز این رشته یكی از تاریخی‌ترین مدال‌های ایران در چین بود. نمایندگان ایران در بخش تیمی و بخش دوبل 2 نشان برنز را در این رشته برای كاروان ایران به ارمغان آوردند.

در حالی كه تمام كارشناسان رشته شمشیربازی در انتظار درخشش علی پاكدامن كاپیتان تیم ایران بودند محمد رهبری فراتر از انتظارات ظاهر و در نهایت موفق به كسب مدال برنز این دوره از رقابت‌ها شد.

حسن یزدانی پرافتخارترین كشتی گیر ایران در این دوره از رقابت‌ها حضور داشت و موفق شد دومین مدال طلای خود را ضرب كند. یزدانی این طلا را در حالی به دست آورد كه در چهار كشتی حتی یك امتیاز را به رقیبان نداد. او با كسب 40 امتیاز به نشان طلا رسید.

علی داودی، جوان اول وزنه‌برداری ایران نیز نخستین مدال نقره خود را در بازی‌های آسیایی ثبت كرد. داودی روند بسیار خوبی در وزنه‌برداری دارد و با وجود غول‌های دسته فوق‌سنگین، موفق به كسب نشان نقره المپیك، برنز دوضرب جهان، قهرمانی آسیا و نقره بازی‌های آسیایی شده است.

احسان حدادی در بازی‌های آسیایی هانگژو به پرافتخارترین ورزشكار ایران در ادوار بازی‌های آسیایی تبدیل شد. حدادی چهار مدال طلا و یك نقره بازی‌های آسیایی را در كارنامه دارد.

انتهای پیام/
منبع: ایرنا

دسترسی سریع