ملیپوش دسته 81 كیلوگرم ایران یكی از امیدهای وزنهبرداری برای رسیدن به سكوی مدالی در مسابقات جهانی 2023 عربستان است.
به گزارش رادیو ورزش؛ مسابقات وزنهبرداری قهرمانی سال 2023 جهان به عنوان یكی از اصلیترین گزینشیهای المپیك از 13 شهریورماه در شهر ریاض آغاز شد و 26 شهریور ماه به پایان میرسد. تیم مردان ایران با تركیب كامل و تیم بانوان نیز با چهار وزنهبردار به این دوره از پیكارها اعزام شدهاند. حسین سلطانی، میرمصطفی جوادی، رضا دهدار، امیرحقوقی، سیدرسول معتمدی، مهدی كرمی ، پیمان جان، علی داودی و آیت شریفی نمایندگان ایران در این دوره از رقابتها هستند. در مسابقات جهانی عربستان بیش از 700 وزنهبردار زن و مرد حضور دارند كه برای ثبت بهترین ركورد خود در چرخه انتخابی المپیك تلاش خواهند كرد.
مسابقات وزنهبرداری قهرمانی جهان برای نمایندگان ایران از روز بیستم شهریورماه به صورت رسمی آغاز میشود و حسین سلطانی پولادمرد زنجانی تیم ملی نخستین ایرانی است كه به روی تخته رقابت خواهد رفت. دسته 81 كیلوگرم از دستههای غیر المپیك به شمار میرود و شمار مدعیان در آن زیاد نیست؛ در این دسته سلطانی به همراه اسكار مارتینز ایتالیایی از شانسهای اصلی عنوان قهرمانی جهان هستند. ركورد ورودی مارتینز 360 كیلوگرم و ركورد ورودی سلطانی 358 كیلوگرم است.
سلطانی یك وزنهبردار دوضربزن است كه هنر خود را در مسابقات قهرمانی 2023 آسیا در جینجو كرهجنوبی به رخ حریفان كشاند، در آن رقابتها سلطانی با مهار وزنه 157 كیلوگرم به مدال نقره یكضرب و با مهار وزنه 184 كیلوگرم به نشان طلا رسید. فاصله ركوردی سلطانی در دوضرب مسابقات با حریفان زیاد بود تا جایی كه وی در نخستین حركت دوضرب خود موفق به كسب نشان طلای این حركت و عنوان قهرمانی دسته 81 كیلوگرم شد. او در مجموع 338 كیلوگرم را ثبت كرد.
البته ركورد سلطانی نسبت به اریبهشتماه و مسابقات قهرمانی آسیا تغییر زیادی داشته است. ملیپوش زنجانی وزنهبرداری ایران در ركوردگیری تیرماه سال جاری موفق شد وزنه 160 كیلوگرم را در یكضرب و وزنه 187 كیلوگرم را در دوضرب مهار كرد. وی در مجموع موفق به ثبت ركورد 347 كیلوگرم شد تا 9 كیلوگرم نسبت به مسابقات قهرمانی قاره كهن افزایش ركورد داشته باشد.
رقیب سلطانی نیز عنوان قهرمانی اروپا را در كارنامه دارد. مارتینز ایتالیایی در مسابقات قهرمانی قاره سبز كه در ارمنستان برگزار شد بالاتر از نمایندگان تركیه و كشور میزبان به نشان طلا دست پیدا كرد. مارتینز از با ركورد 155 كیلوگرم یكضرب، 188 كیلوگرم دوضرب و ثبت ركورد مجموع 343 كیلوگرم در قاره اروپا و در دسته 81 كیلوگرم دوم شد.
سلطانی هر چند كه در مسابقات قهرمانی آسیا در مجموع پنج كیلوگرم كمتر از مارتینز، مهار كرد اما عملكرد ملیپوش ایرانی در ركوردگیری نشان از پیشرفت محسوس وی داشت. پیشرفتی كه حكایت از شروع احتمالی ایران با مدال طلا خواهد بود، البته تمام این احتمالات به شرایط وزنهبردار، فضای و مسابقات و میزان آمادگی حریفان بستگی دارد.
در رقابتهای دسته 81 كیلوگرم وزنهبردارانی از ازبكستان، ارمنستان، كلمبیا، آلبانی، قزاقستان، تركمنستان، ایران، ایتالیا و بلغارستان حضور دارند. ركورد ورودی این وزنهبرداران حكایت از آن دارند كه توشتمیروف ازبك نیز یكی از مدعیان جدی رسیدن به سكوی مدالی جهان است. اندره بوژیدار از بلغارستان دیگر مدعی این وزنه به شمار میرود. ركورد ورودی وزنهبرداران ازبك و بلغار 355 كیلوگرم اعلام شده است.
حضور یلمان سیتكازی از قزاقستان كه مدال طلای یكضرب قهرمانی آسیا را در كارنامه دارد رقابتهای یكضرب این دسته را جذابتر خواهد كرد. سیتكازی در مسابقات جینجو با مهار 155 كیلوگرم بالاتر از سلطانی به مدال طلای یكضرب رسید. قهرمان ازبكها در دوضرب در مهار وزنه 183 كیلوگرمی ناموفق بود و در نهایت بدون ثبت ركورد مجموع به كار خود پایان داد.
انتهای پیام/
منبع: ایرنا