وزارت ورزش و جوانان در حالی در دولت سیزدهم كارنامه پرباری از افتخارات ریز و درشت از خود به جای گذاشت كه رشد مدالی بانوان در عرصههای جهانی و آسیایی و ثبت نخستین عناوین تاریخی در ورزش ایران، نقطه برجسته این كارنامه كاری است.
به گزارش رادیو ورزش؛ دولت سیزدهم درحالی وارد سومین سال فعالیت خود شد كه وزارت ورزش و جوانان از سوم شهریورماه سال 1400 تا آغاز سومین سالگرد فعالیت دولت، كارنامه پربار و ارزشمندی از فعالیت در عرصههای داخلی، آسیایی و جهانی را از خود به یادگار گذاشته است.
این عملكرد به ویژه در حوزه ورزش در آستانه بازیهای آسیایی هانگژو و مسابقات كسب سهمیه المپیك به اوج درخشش و بالندگی خود رسیده است.
آمار قابل افتخار از كسب مدال در مسابقات مختلف، كسب عناوین مهم قهرمانی كه برای نخستین بار در دولت سیزدهم به ثبت رسید، تعیین تكلیف پروژههای عمرانی و ساخت ورزشگاه و مجموعههای ورزشی در سراسر كشور، موفقیت ورزش زنان و میزبانی در مسابقات نوروز، توسعه ورزش همگانی و توزیع عادلانه امكانات ورزشی در شهرهای مختلف و مهمترین آن بازسازی ورزشگاه آزادی بعد از نیم قرن از جمله مهمترین و كارآمدترین اقدامات وزارت ورزش در دولت سیزدهم است.
یكی از توفیقات به دست آمده در حوزه ورزش كشور در دولت سیزدهم به ویژه در بخش بانوان رشد مدالآوری در بخش قهرمانی بوده. مدالهای كسب شده در مجموع مردان و بانوان از شهریور 1400 تا مرداد 1402 جمعا 2534 مدال است كه با رشد 16.7 درصدی مواجه بوده. در بخش مردان اما 1926 مدال به دست آمده كه رشد 5.9 درصدی داشته و در بخش بانوان 644 مدال كسب شده كه رشد قابل توجه 83.7 درصدی را شاهد بوده است.
در بخش مسابقات المپیك، جهانی و كاپ جهانی مدالهای كسب شده از شهریور 1400 تا مرداد 1402 جمعا 713 مدال كسب شده كه رشد 4.8 درصدی داشته است. در این بین در بخش مردان 538 مدال بهدست آمده كه كاهش 0.7 درصدی داشته و نكته جالب توجه این كه بانوان ورزشكار با كسب 185 مدال، به رشد قابل توجه 37.1 درصدی رسیدهاند.
در مسابقات قهرمانی آسیا و كاپ آسیایی در بازه زمانی شهریور 1400 تا مرداد 1402 جمعا 795 مدال بهدست آمده كه با رشد 46.8 درصدی همراه بوده است. در این بین در بخش مردان 589 مدال كسب شده كه رشد 23.9 درصدی داشته و در بخش بانوان 206 مدال بهدست آمده كه رشد چشمگیر 149.1 درصدی داشته است.
در مسابقات بینالمللی از شهریور 1400 تا مرداد 1402 جمعا 1011 مدال به ثبت رسیده است كه رشد 2.2 درصدی داشته است. در بخش مردان 781 مدال به دست آمده كه با كاهش 23.7 همراه بوده و در بخش بانوان 230 مدال به دست آمده كه رشد قابل توجه 203.5 درصدی داشته است.
رشد و توسعه مدالآوری ورزش كشور در دو سال گذشته نیز قابل توجه بوده. بهگونهای كه در بسیاری از رشتههای ورزشی، قهرمانان ایرانی توانستند برای اولین بار در آسیا و جهان تاریخسازی كنند و یا بعد از سالها موفق به كسب مدال شوند كه برخی از نمونههای برجسته و عینی آن میتوان به موارد زیر اشاره كرد:
كسب مدال جهانی بوكس برای نخستین بار در تاریخ، كسب مدال تاریخی تیم ملی وزنهبرداری بانوان در نوجوانان جهان، قهرمانی تیم ملی مردان تكواندو ناشنوایان در مسابقات قهرمانی جهان برای اولین بار، قهرمانی تیمهای ملی كاراته ناشنوایان مردان و بانوان در مسابقات قهرمانی جهان برای اولین بار، كسب دو نشان طلا در مسابقات قهرمانی یخ نوردی جهان برای نخستین بار، كسب طلای تاریخی تكواندو بانوان در مسابقات قهرمانی 2023 جهان در جمهوری آذربایجان توسط ناهید كیانی برای اولین بار، مدال طلای علی پاكدامن در مسابقات شمشیربازی سابر 2023 آسیا در كرهجنوبی بعد از 22 سال، نایب قهرمانی تیم ملی واترپلو در مسابقات قهرمانی 2023 آسیا در سنگاپور بعد از 28 سال، عنوان سومی بسكتبال با ویلچر در مسابقات قهرمانی 2023 جهان در امارات برای اولین بار و كسب مجوز حضور در المپیك 2024، كسب عنوان قهرمانی تیم ملی جوانان والیبال در مسابقات قهرمانی جهان در بحرین بدون باخت، كسب سه مدال طلا توسط سیده الهام حسینی در مسابقات وزنهبرداری قهرمانی بزرگسالان 2022 آسیا در قطر برای نخستین بار، قهرمانی حسین وفایی ملیپوش اسنوكر ایران در رقابتهای Shoot out 2022 ، كسب اولین مدال (برنز) جهانی تاریخ هندبال توسط تیم ساحلی نوجوانان پسر.
گفتنی است تكمیل پروژههای نیمهتمام یكی از دغدغههای اصلی وزارت ورزش و جوانان بود و این وزارتخانه با همكاری ادارات كل استانها، شركت توسعه و نگهداری اماكن ورزشی و نهادهای ذیربط توانست 75 هزار و 870 متر مربع فضای ورزشی سرپوشیده و 238 هزار و 979 متر مربع فضای روباز ورزشی به سطح اماكن ورزشی كشور اضافه كند.
افتتاح 22 پروژه ورزشی در سطح كشور و انجام 9 پروژه عملیات مشاركتی، بهرهبرداری بالغ بر 859 باب پروژه ورزشی به مساحت كل 2 میلیون متر مربع و با اعتبار 20 هزار میلیارد ریال از ابتدای شروع به كار دولت سیزدهم از شهریور ماه 1400 تا پایان سال 1401 به ویژه پروژههای شهری، روستاها و مناطق كم برخوردار، تكمیل و به بهرهبرداری رسیدن تعداد زیادی از پروژههای بزرگ ورزشی كه بیش از 20 سال از شروع به احداث آنها گذشته بود، افزایش فضاهای ورزشی ویژه بانوان و برگشت 579 میلیارد ریال مازاد بر اعتبار ابلاغی (776 میلیارد ریال) از محل درآمدهای حاصل از اجاره اماكن ورزشی از دیگر اقدامات انجام شده وزارت ورزش و جوانان است.
همچنین ورزش بانوان یكی از دورههای درخشان خود را در دو سال گذشته سپری كرد و بانوان كشورمان هم در بخش مدالآوری بسیار درخشان ظاهر شدند و هم در بخش اولینها. كسب اولین سهمیه المپیك پاریس توسط هانیه رستمیان تیرانداز كشورمان نشان از بالا رفتن توانایی دختران ورزشكار ایران است. همچنین در بخش مسابقات جهانی و كاپ جهانی، بانوان ورزشكار ایران در مدالآوری توانستند رشد 37.1 درصدی داشته باشند. آنها در بخش مسابقات آسیایی و كاپ آسیایی نیز رشد چشم گیر 149.1 و در بخش مسابقات بینالمللی رشد 203.5 درصدی به دست آوردند.
یكی از اتفاقات مهم در حوزه ورزش بانوان برگزاری مسابقات بینالمللی نوروز در اواخر سال گذشته بود. در مسابقات بینالملی نوروز 378 ورزشكار خارجی و 225 ورزشكار ایرانی از 20 كشور در ردههای مختلف سنی حضور داشتند. دختران ورزشكار و قهرمان از قارههای مختلف جهان به مناسبت این رویداد كمسابقه در رشتههای كبدی، جودو، سواركاری، دوومیدانی، وزنهبرداری، كاراته، فوتسال، شمشیربازی و چوگان به رقابت پرداختند.
تسهیل دسترسی عموم مردم به محیطهای ورزشی ارزان و بهرهمندی اقشار مختلف جامعه از برنامهها و فعالیتهای ورزشی به منظور تحقق تربیت بدنی رایگان یكی از برنامههای مهم وزارت ورزش و جوانان بود كه در راستای منویات مقام معظم رهبری و دستور رییسجمهور از ابتدای دولت سیزدهم در دستور كار قرار گرفت كه در این راستا توفیقات چشمگیری به دست آمد.
بازسازی استادیوم ورزشگاه آزادی نیاز به یك تصمیم انقلابی و یك اراده قوی داشت كه با حمایت دولت و تصمیم جدی وزارت ورزش و جوانان آغاز شد. این بازسازی از استادیوم فوتبال آغاز شد و طی برنامهریزی صورت گرفته قرار است دیگر بخشهای مجموعه ورزشی آزادی همچون پیست دوومیدانی نیز شامل این بازسازی شود.
استادیوم آزادی متشكل از 72 قسمت است كه با توجه به اینكه بیش از نیم قرن از ساخت آن میگذرد نیاز به بازسازی داشت. در یك دهه گذشته طرحهایی برای بازسازی استادیوم فوتبال آزادی مطرح شد ولی هیچگاه در مرحله عملیاتی قرار نگرفت. ولی در دولت سیزدهم و با نگاه ویژهایی استارت بازسازی این ورزشگاه زده شد و پیشرفت خوبی نیز داشته است. هرچند به دلیل حسیاستهای موجود این بازسازی به خاطر اینكه به ورزشگاه صدمه نزند با سرعت كمتری پیش میرود. نكته جالب توجه اینكه با شروع لیگ نیز مراحل بازسازی ورزشگاه ادامه خواهد داشت. تلاش وزارت ورزش و جوانان این است كه در همه بخشهای ورزشگاه سبكسازی انجام شود.
انتهای پیام/
منبع: ایرنا