انتقاد قهرمان جهان از عدم اعزام ستارگان كشتی كشورمان به مجارستان

مربی سابق تیم ملی كشتی آزاد كشورمان گفت: حضور كشتی گیران كشورمان در مسابقات رنكینگ دار مجارستان می توانست كمك بزرگی برای آنها در بلگراد باشد.

1402/04/03
10:54

به گزارش رادیو ورزش؛ سیدمراد محمدی، در خصوص اعزام نشدن ستارگان كشتی آزاد به مسابقات رنكینگ‌دار مجارستان، اظهار داشت: با توجه به فرمول جدید اتحادیه جهانی كشتی رنكینگ روی قرعه كشتی‌گیران در مسابقات جهانی بلگراد تأثیر زیادی دارد. شما نگاه كنید در ورزش حرفه‌ای داشتن یك رنكینگ خوب برای قهرمانی حداقل 50 درصد تأثیر دارد. اینكه شما در چه شرایطی و با چه حریفانی رقابت كنید، خیلی مهم است.

وی افزود: به نظرم كادر فنی تیم ملی كشتی آزاد باید یك برنامه‌ریزی دقیقی در این خصوص داشته باشد و كشتی‌گیرانی كه صاحب‌نام هستند و می‌توانند رنكینگ خود را ارتقاء دهند به مسابقات رنكینگ‌دار اعزام شوند، چرا كه حضور در مسابقات رنكینگ‌دار و كسب یك رنكینگ در مسابقات جهانی به آنها كمك می‌كند. شما نگاه كنید امروز كشتی‌گیران آزاد كشورمان شرایط خوبی در جدول رنكینگ جهانی ندارند، حتی خود حسن یزدانی هم رنك 4 جهان است. مطمئن باشید كشتی‌گیران ما در مسابقات جهانی در بحث قرعه كار بسیار سختی را خواهند داشت. ما كشتی‌گیرانی در اوزانی داریم كه قرعه برای‌شان بسیار مهم است. شما نگاه كنید رحمان عموزاد امروز رنك اول دنیا قرار دارد و بدون شك در مسابقات جهانی تأثیر آن را خواهید دید.

* نداشتن رنكینگ خوب خودش یك مشكل برای كشتی گیران ما است

قهرمان جهان 2006 گوانگژو كشورمان در خصوص چگونگی رنكینگ آزادكاران عنوان كرد: كشتی‌گیران آزاد كشورمان در حال حاضر شرایط مناسبی ندارند شما نگاه كنید امیرحسین زارع و حسن یزدانی و دیگر كشتی‌گیران به نامی كه داریم شرایط خوبی در رنكینگ جهانی ندارند و كامران قاسم‌پور هم كه مصدومیت گریبان او را گرفت و شرایطش سخت شد، از این قاعده مستثنی نیست. ما در خیلی از وزن‌ها كشتی‌گیرانی داریم كه اصلا رنكینگ ندارند. ما در 97 كیلو رنكینگ مناسبی نداریم در 57 كیلو رنكینگ خوبی نداریم و همین موضوع باعث می‌شود در ادامه كار سختی را داشته باشند. نداشتن یك رنكینگ خوب خودش یك مشكل است چرا كه كشتی‌گیران ما باید بیش از آن چیزی كه فكر می‌كنیم باید انرژی صرف كنند تا بتوانند به نتیجه برسند. اما وقتی رنكینگ مناسبی وجود داشته باشد انرژی كمتری صرف می‌كنند و نتیجه بهتری را هم می‌گیرند.

* قانون مداری هزینه دارد و باید هزینه آن را بپردازیم

مربی سابق تیم ملی كشتی آزاد در خصوص علیرضا سرلك كشتی‌گیر 57 كیلوگرم كشورمان هم گفت: از سال گذشته فدراسیون و كادر فنی یك برنامه‌ای را تدوین كردند كه نامش چرخه انتخابی تیم ملی است و همه كشتی‌گیران باید این فرایند چرخه انتخابی را پشت سر بگذارند. گاهی ما باید برای قانون‌مداری خودمان هزینه دهیم. اگر حتی در مسابقات آینده نتیجه‌ای هم نگیریم باید به آن قانونی كه خودمان وضع كرده‌ایم پایبند باشیم. اجرای خیلی از قانون‌ها در جهان هزینه دارد. در حال حاضر وضعیت سرلك مشخص نیست و چون این موضوع برای هیچكس روشن نشده است نمی‌توانیم به صراحت در این خصوص صحبت كنیم، اما حرف من این است اگر قرار است قانون رعایت شود نباید نسبت به انتخاب نفرات انتقاد كنیم. به شخصه نمی‌دانم وضعیت سرلك به چه شكل است و مدارك پزشكی كه به فدراسیون ارائه داده آیا قبول شده است یا خیر؟ در واقع اگر به قانون پایبند باشیم نتایج آن را در سال‌های آینده خواهیم دید.

* تصمیم نهایی را كادر فنی تیم ملی می‌گیرد و پاسخگو هم باید باشد

وی در ادامه با اشاره به حضور سنگین‌وزن‌های به نام كشتی جهان در مجارستان تصریح كرد: به نظرم با توجه به اینكه امیرحسین زارع وزنی را كم نخواهد كرد می‌توانست در مسابقات رنكینگ‌دار مجارستان حضور داشته باشد. شما نگاه كنید امیرحسین زارع امسال در هیچ تورنمنتی شركت نكرده است و تنها در مسابقات تختی حضور داشت و با حریفان خود كشتی گرفت. او اگر در این مسابقات حضور پیدا می‌كرد حتی اگر شكست هم می‌خورد می‌توانست تجربه خوبی را به دست بیاورد چرا كه تمام بزرگان كشتی آزاد در سنگین وزن در مجارستان حضور دارند، اما در نهایت ما به یك چیز می‌رسیم آن هم كادر فنی تیم ملی است. تمام تصمیمات تیم ملی بر عهده كادر فنی است در مصاحبه‌های قبلی خودم هم اشاره كرده‌ام كه تمام نتایج تیم ملی بر عهده كادر فنی تیم ملی است و آنها باید پاسخگو باشند. وقتی آنها مسؤولیت فنی یك تیم را بر عهده می‌گیرند باید پاسخگوی تمام اتفاق‌ها هم باشند.

* كشتی گیران را می توانستیم در مجارستان محك بزنیم

محمدی در پاسخ به این سوال كه چرا بعضی از كشتی گیران كه می توانستند در این رقابت‌ها حضور داشته باشند نادیده گرفته شده اند گفت: واقعاً نمی‌دانم شرایط تیم ملی به چه شكل است ما خیلی از كشتی‌گیران تیم ملی را می‌توانستیم در این رقابت‌ها محك بزنیم. مجتبی گلیج كه در جام تختی ملی‌پوش شده است فرصت خوبی داشت تا در این رقابت‌ها با حریفان خودش سرشاخ شود. از طرفی هم وقتی كشتی‌گیری مانند رحمان عموزاد را از جام تختی معاف كردیم باید در این مسابقات او را شركت می‌دادیم و ضمن استفاده از تجارب او رنكینگ تیم ملی را هم حفظ می‌كردیم. ما در بعضی از مواقع نباید از محك زدن كشتی‌گیران ترسی داشته باشیم باید آنها را محك بزنیم تا آماده میادین بزرگ شوند.

* كادر فنی برای مسابقات رنكینگ دار سال آینده برنامه ریزی دقیقی كند

مربی سابق تیم ملی كشتی آزاد در پایان خاطر نشان كرد: همه ما صحبت می‌كنیم تا راه برای تیم ملی كشتی آزاد هموار شود. نگاه كنید كادر فنی تیم ملی باید برنامه دقیقی برای مسابقات رنكینگ‌دار داشته باشد. امسال كه گذشت اما برای سال آینده باید یك برنامه‌ریزی دقیقی را داشته باشند، چرا كه با توجه به تغییر قوانین اتحادیه جهانی مسابقات رنكینگ‌دار یكی از مهمترین مسابقات اتحادیه شده است. وقتی تیم‌هایی مانند گرجستان، آذربایجان و تركیه در تمامی مسابقات رنكینگ‌دار حضور پیدا می‌كنند نشان‌دهنده این است كه متوجه اهمیت این مسابقات شده‌اند چرا كه می‌توانند در مسابقات اصلی از قرعه خوبی بهره ببرند. اگر در رنكینگ جهانی شرایط خوبی داشته باشیم می‌توانیم در مسابقات جهانی هم مسیر آسان‌تری را برای رسیدن به سكو طی كنیم.
منبع: فارس

دسترسی سریع