"اینجا ویتنام، شهر هوشیمینه"
صدای ما را بطور زنده از رادیو ورزش می شنوید
گپ و گفتی دوستانه با مهدی شكری ؛ خبرنگار اعزامی رادیو ورزش به ویتنام
"اینجا ویتنام، شهر هوشیمینه"
صدای ما را بطور زنده از رادیو ورزش می شنوید
گپ و گفتی دوستانه با مهدی شكری ؛ خبرنگار اعزامی رادیو ورزش به ویتنام
امسال هشتمین دوره مسابقات بازیهای جام باشگاههای آسیا در رشته ورزشی فوتسال از تاریخ 28 تیر تا 8 مرداد ماه به میزبانی كشور ویتنام و در شهر بندری هوشیمینه ، بزرگترین شهر بندری در ساحل رود سایگون برگزار شد و مهدی شكری، خبرنگار اعزامی رادیو ورزش به این دوره از بازیها، در طول مدت حضور دو هفته ای خود در این شهر از حال و هوای مسابقات و مردم خود شهر برایمان مطالب جالبی نقل كرد كه خواندن آن خالی از لطف نیست.
- آقای شكری از بدرقه تیم به این دوره از مسابقات كمی صحبت كنید:
خوشبختانه تیم گیتی پسند كه به نمایندگی از كشورمان در ایندوره از مسابقات شركت كرد، با حمایت و بدرقه خوب مسئولان فوتسال همراه بود و تا آخرین روز مسابقات تاثیر روانی این حركت ارزشمند مسئولین در بین بچه ها مشهود بود.
این را از این جهت عرض می كنم كه در بسیاری از موارد اعزام یك تیم یا یك ورزشكار به مسابقات بین المللی و عدم توجه كافی به مسایل روانشناختی و انگیزشی تا حد زیادی می تواند در اثر بخشی یك رقابت ورزشی تاثیر گذار باشد. اما در این دوره توجه مناسب مسئولین به ورزشكاران قابل تقدیر بود.
- شهر هوشیمینه را چگونه شهری دیدید؟
به دلیل مشغله زیاد كاری و فشردگی برنامه ها زیاد فرصت گشت و گذار در شهر را پیدا نكردم. اما در همان فرصت كوتاه كه دوری در اطراف زدم، برخلاف تصوراتم، هوشیمینه را شهری مدرن و توریستی دیدم. تا پیش از این تصویری از یك شهر نا امن و توسعه نیافته در ذهن داشتم. اما آثار جنگ جهانی دوم و ویرانی را فقط در موزه های آن باید جستجو كرد.
كاخ ریاست جمهوری این شهر، باز مانده از جنگ جهانی دوم، نماد مقاومت و ایستادگی در این كشور است. همچنین بسیاری از معابد آیین بودا از نمادهای گردشگری در این شهر محسوب می شود. تونلCu chi هم كه مورد استفاده چریكهای ویت كونگ در مبارزات پارتیزانی بر علیه آمریكاییها قرار می گرفته، از دیگر اماكن جالب تاریخی و توریستی این شهر محسوب می شود كه همه ساله گردشگران زیادی را جذب خود می كند. در كل شهری با برنامه، تمیز و خوب را شاهد بودم.
- كمی از خُلق و خوی مردمان این شهر برایمان بگویید.
مردمانی كوتاه قد، لاغر و پر جنب و جوش. قانع و كوشا ودر عین حال با اخلاق و خنده رو هستند. رژیم غذایی آنها اغلب استفاده از غذاهای آب پز و دریایی است و در رژیم غذاییشان، خوراكی های سرخ كردنی خیلی كم استفاده می شود. از همین رو به ندرت افراد چاق در بینشان می بینیم.
اعتقاد راسخ به استفاده از تولیدات خودشان دارند و شاید همین عزم و اراده است كه این كشور جنوب شرق آسیا را از بسیاری جهات متمایز كرده است.
بیشتر صنایع غذاییشان از آبزیان دریاییست. اما مثل همه مردمان نژاد زرد و جنوب شرق آسیا، از هر آنچه قابل خوردن باشد استفاده می كنند.
- چه چیزی در این سفر كاری از نگاه شما جالب بود؟
موضوع جالب كه كمی ما ایرانیها را به فكر فرو می برد، رعایت استانداردهای ترافیكی بود. در این شهر موتور سیكلتهای بیشماری در طول شبانه روز در حال تردد هستند. با اینهمه مردم خود را ملزم به رعایت قانون می دانند و این امر كاملا نهادینه شده است. اغلب موتورها وسیله امرار معاش خانوارهای این شهر هستند و چون در این شهر بنزین بسیار گران است ، استفاده از موتور سیكلت برای تردد شهری مقرون به صرفه تر است. به رغم بارانهای بی امان و بی وقفه در این شهر كه جزیی از زندگی لاینفك مردم است، با اینحال خللی در رفت و آمد شهری بوجود نمی آید و برخلاف كشورما، با اندك بارندگی زندگی مردم دچار مشكل نمی شود.
تعداد موتور سیكلتهای این شهر بطور تقریبی چندین برابر ماشینهاست. اما همگی موتورها متناسب با آب و هوای موسمی شهر، دارای تجهیزات كافی است و احترام به فرهنگ صحیح ترافیكی از سوی شهروندان و همچنین رعایت اصول زیرساختی در شهر، این ترددها را روان كرده است.
- كمی از حال و هوای مسابقات برایمان بگویید.
در چند سال اخیر كشورهای جنوب شرق آسیا سرمایه گذاریهای خیلی خوبی در رشته های سالنی انجام داده اند و زنگ خطر را برای فوتسال ما كه سالهاست در آسیا آقایی می كند را به صدا در آورده اند. شاهد این مدعا هم قهرمانی تیم "چومبوری" تایلند و مقام سومی همین تیم ویتنامی با نام "تایسون نام" در ایندوره از مسابقات بود. مردم ویتنام علاقه بسیار زیادی به مسابقات سالنی دارند و این علاقه را می توان از حضور گسترده آنها در مسابقات سالنی مشاهده كرد.
ولی خوب ما هم تیم ایران بودیم كه هنوز سرآمد فوتسال آسیاست و وحشت آفرین برای تیمهای حاضر. اما مسابقه فینال، این بار به این تیم تایلندی روی خوش نشان داد و تیم ما علیرغم شایستگی و فرصتهای زیاد، به مقام دومی بسنده كرد.
ایرانیان زیادی از اقصی نقاط كشورهای جهان برای تشویق تیم گیتی پسند در ایندوره از بازیها به محل برگزاری مسابقات آمده بودند. اما نكته جالب توجه اینكه خود ویتنامی ها تیم ملی فوتسال ما را در سالن 6 هزار نفری بسیار تشویق می كردند. البته در روزهایی كه تیم خودشان با ما بازی نداشتند! بطوریكه سر وصدای زیاد آنها همراه با طبل، كار گزارش را برای من بسیار مشكل می كرد. این موضوع برای من و سایر گزارشگران حاضر در ورزشگاه هم عجیب و هم خوشایند بود.
اوج این تشویقها در روز مسابقه فینال بود كه قبل از آن تیمشان نماینده قطر (تیم الریان) را برده بود و حالا در رقابت فینال، اكثریت آنها تیم گیتی پسند را مورد تشویق و حمایت خود قرار می دادند.
- با توجه به اینكه تیم گیتی پسند دو هفته خارج از كشور بود و شما از نزدیك در كنار اعضای این تیم بودید، ارزیابی شما از وضعیت این تیم چطور بود؟
تیم گیتی پسند، تیم با ثباتی است و پر افتخارترین تیم ایرانی حاضر در جام باشگاههای آسیا می باشد. در سالهای اخیر برنامه ریزی و سرمایه گذاری های مناسبی در این تیم شكل گرفته. همین امر وزنه روحی مناسبی برای این تیم و باعث اعتبار آن شده است. در جریان این مسابقات هم از طرف رییس كمیته آموزش فوتسال آسیا باشگاه گیتی پسند به عنوان الگوی باشگاه داری فوتسال آسیا نام برده شد و از آقایان جنتی؛ مالك و مدیر عامل گروه صنعتی گیتی پسند و محمد حسین عراقی زاده؛ قائم مقام باشگاه گیتی پسند بطور ویژه تقدیر و تشكر شد . همچنین علی اصغر حسن زاده از ایران به عنوان بهترین بازیكن جام شناخته شد.
علی اصغر حسن زاده، بهترین بازیكن هشتمین دوره مسابقات جام باشگاههای آسیا در رشته فوتسال
تصویر محمد حسین عراقی زاده؛ قائم مقام باشگاه گیتی پسند
به اعتقاد من همه این افتخارات در كنار هم، كارنامه قابل قبولی برای باشگاه گیتی پسند در این دوره از مسابقات بود.
- پیش از صحبتها به حضور یك داور بین المللی ایرانی در این مسابقات اشاره كردید.
بله. در این سفر افتخار آشنایی و دوستی با آقای نصیرلو، داور بین المللی فوتسال كشورمان را داشتم كه در این دوره از مسابقات حضور یافته بود و این هم افتخاری دیگر برای كشورمان بود.
در چند سال اخیر با ارتقای سطح دانش داوران كشورمان شاهد حضور چشمگیر آنها در مسابقات بین المللی هستیم.
- به دلیل جثه ریز به نظر می رسد تمایل زیادی برای سرمایه گذاری در رشته های استقامتی و سنگین ندارند. اینطور نیست؟
فكر نمی كنم. ویتنامی ها در چند سال اخیر نیم نگاهی هم به ورزشهای رزمی داشته اند. بطوریكه در ورزش رزمی كاراته سرمایه گذاری های خوبی داشته اند و اتفاقا یك مربی كاربلد ایرانی بنام آقای میلاد رضایی را هم بعنوان مربی تیم ملی كاراته خود انتخاب كرده اند. البته درخشش كاراته كاهای ما در سطح جهانی نشان از اعتبار و جایگاه رفیع ورزش رزمی ایران دارد و این موضوع باعث شده آنها ترجیح دهند از مربیان ایرانی بهره ببرند.
- كلام آخر:
حضور در كنار تیم غرور آفرین گیتی پسند بعنوان نماینده كشورمان و گزارش این بازیها برای شنوندگان رادیو ورزش برایم باعث افتخار و تجربه ای ارزشمند بود. به امید همراهی و توفیق بیشتر در كنار ملی پوشان و درخشش همه تیمهای ایرانی در مسابقات بین المللی.